Jessica Engström

Morgonpigg?

Godmorgon! känns helt okej att vara vaken nu. Inte trött men inte heller pigg så ah! Fick veta att min mentor (nästan den enda läraren jag har) är sjukskriven fram till hon ska få ett barn. Kul för henne men vi har ingen vikarie... Har Engelska idag vid 10 som slutar 11. men annars tror jag inte vi har någon lärare! Tänker nog åka hem och plugga då men vi får se..

Idag ska jag äntligen få flytta in i mitt lilla hus! (bilder kommer) men tyvärr funkar inte vattnet än men det löser sig nog snart!! :D

En bild på mina kläder idag:
Första mobil bloggen!!

Torsdag idag då! min skönaste dag i veckan kan man väl säga. Börjar 12 i skolan och slutar 2. Men en liten lyx idag är att min lärare är sjuk och jag är klar med alla uppgifter så det blev att vara hemma idag!! :D

Sitter nu och dricker kaffe och äter en pepparkaka, nu är det jul eller vadå! :D Mina små kattungar är ute för första gången i snö idag också. De tycker att det är läskigt men mycket spännande :)


Filmanalys och trötthet

Den här morgonen var inte alls bra, gick och la mig för sent, är sjukt trött och känner mig irreterad på allt! Har massor att göra i skolan men orkar inte börja. Hatar att skriva om politik och allt vi gör i skolan just nu handlar om politik.... I allafall just nu ska jag precis börja skriva en filmanalys om Casablanca, som vi såg i går på filmkunskapen. Lovar att filmen verkligen inte var bra. En svart/vit film, 2 timmar, som handlar om en sak under hela filmen. Rekomenderar den inte om man verkligen inte är ett fan av svart/vit film :)
 
Den har dagen har jag vara 4 uppgifter att göra klart och sen måste jag göra en del saker innan jobbet i morgon! För er som inte vet jobbar jag som simlärare här i Väsby. Det är verkligen jätte kul, bara lite jobbigt att vara simlärare eftersom jag då måste planera vad vi ska göra på lektionerna. I morgon ska vi nog simma en del frisim(crawl), eller vad tycker ni? :)
 
Ah men nu ska jag göra klart uppgiften! Kram på er
 

Min egna wok!

Min egna wok - perfekt när man är förkyld!
 
Svårighetsgrad: Lätt
Tid: 15-20 min
 
Ingridienser:
Frysta wokgrönsaker
Sweet chili sås 
Curry Paste
Vitlök
Teriyaki sås 
Japansk soja
Ananas eller annan fyllning
 
Gör så här:

Stek de frysta wokgrönsakerna i lite olja, rör om i bland. Vänta tills grönsakerna blivit helt tinade, då kan man ha i vitlöken. Ha inte mer än en vitlöksklyfta. Ha i Curry paste, ju mer du tar ju starkare blir det. Jag tycker om stark mat och jag brukar ha i ca en halv tesked. Rör sedan om. När curry paste har löst uppsig med grönsakerna har du i fyllningen. Häll i sweet chili såsen, om du ska ha något till så som ris eller nuddlar så ta lite extra sweet chili för att få mer sås. Jag brukar inte ha något till och då tar jag ca 1 dl chili sås. Häll sist i soja och teriyaki såsen för smak. Låt det koka upp under omrörning. Sedan är det bara att hälla upp på en talrik och njuta av maten!
 
 
 

Photoshop bilder 1

Hej, Jag har precis börjat använda programet photoshop, det är jätte kul att jobba med men jag har ju inte någon tåla mod så blir bara sur när det inte funkar som jag vill :P Jag lägger upp några bilder jag börjat med, säga gärna vad ni tycker och vad man kan tänka på osv! Kram
 
 

Första inlägget!

Hej, 
 
Jag har tänkt att börja blogga seriöst igen! Tror jag har försökt minst 10 gånger de senaste året men det funkar liksom inte när man inte har någon inspration, men nu har jag faktiskt fått en del inspration utav min nästan kusin Erika! 
 
Just nu sitter jag har och äter lunch ska om ca en halv timme gå till bussen för att åka till skolan! Går till 5 idag också vilket är jätte tråkigt, men fick börja 12 idag iallafall :) I helgen gjorde jag faktiskt inte så mycket förutom att jobba och städa lite. Snart kommer nämligen Erika att flytta hem till oss och jag ska dela med mig utav mitt badrum, så har städat bort hälften :D 
 
Men nu måste jag skynda mig att äta klart för kom på att jag inte packat till skolan! 
 
Ha det så bra